Snedker Værksted

I træets verden – Snedker værksted i Mariager

Hos Tømrer og Bådebygger Finn Møller ApS er arbejdet med træ en mangeårig tradition. Når man træder ind på værkstedet, med trægulvet under ens fødder, trænger duften af træ klart igennem. Værkstedet virker øde og levende på samme tid. Rundt om står Snedkerværkstedets mange specialmaskiner, der først kommer til live, når dygtige håndværkerhænder går i gang med at forme det rå træ til døre, vinduer eller andre træ konstruktioner.

Unikke bygninger

Det er ikke kun nybyggeri, der foregår på værkstedet. Mange bevaringsværdige bygninger skal have speciallavede døre og vinduer, der skal være en tro kopi af de originale. Opmåling og udvælgelse af træet går forud for den egentlige arbejdsproces.

Tegning og skabeloner skaber planen for snedkerarbejdets gennemførelse. Opgaven igangsættes, og ved hjælp af mange specialværktøjer og maskiner skaber håndværkeren en unik ny bygningsdel.

Få et uforpligtende tilbud

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Specielle opgaver

Blandt de mere specielle opgaver Tømrer og Bådebygger Finn Møller ApS har lavet gennem tiden på snedkerværkstedet, er en prædikkestol og andet kirke inventar til Assens kirke. Et speciale på værkstedet er kvistvinduer, som mest benyttes til at montere i stråtage.

Det laves efter mål og har mange forskellige design. Ofte er vinduet lavet ud fra det gamle vindue, der trænger til en udskiftning.

Det moderne byggeri

I det moderne byggeri er montage af standart elementer, mere reglen end undtagelsen. Men der findes stadig masser af håndværks metoder, der skal mestres for at reparerer og forny huse.

Hos Tømrer og Bådebygger Finn Møller ApS i Mariagern, nær Hobro og Hadsund kan de deres snedker håndværk.